Category: Senior Nak Roger

    Kebersihan diri yang sering kita terlupa

    Kebersihan diri yang sering kita terlupa

    Jangan sesekali berasa diri itu dah cukup bersih . Ada juga bahagian-bahagian yang kita sering lupa terutamanya bahagian telinga .  PEMBERSIHAN TELINGA Korang rasa dengan hanya korek telinga guna kapas tu dah cukup bersih ke…

    Read More
    Tips Jadi Pembentang Yang Hebat

    Tips Jadi Pembentang Yang Hebat

    Seorang pelajar pasti tak lari daripada untuk membuat tugasan seperti membentangkan projek di hadapan kawan kuliah atau lebih gemar digelar presentation dalam kalangan pelajar.  Sebelum korang semua buat pembentangan , korang tahu tak apa maksudnya…

    Read More
    5 Cara Menghilangkan Whitehead dan Blackhead Tanpa Perlu Picit

    5 Cara Menghilangkan Whitehead dan Blackhead Tanpa Perlu Picit

    Korang tak rasa geli ke bila dah jadi banyak macam ni ? Mesti geli kan ? Tidak dapat dinafikan masalah blackhead dan whitehead memang merimaskan dan kerap terjadi pada usia remaja . Ianya mudah terjadi…

    Read More
    Aktiviti Dikala Waktu Lapang

    Aktiviti Dikala Waktu Lapang

    Siapa diantara kalian yang gemar mencari sesuatu untuk menguji tahap kreatif mahupun penggunaan otak ? Selain ujian bertulis, korang boleh juga cari video yang mungkin dapat menguji personaliti diri atau tahap pemikiran. Bukan setakat itu…

    Read More
    Putus cinta!!! 5 cara nak “move on” – (Edisi Pelajar)

    Putus cinta!!! 5 cara nak “move on” – (Edisi Pelajar)

    Putus cinta, cinta tak kesampaian kedua-duanya amat pediah dan menyakitkan. Tamabahan pula kalau percintaan itu dipupuk ketika sedang belajar. Bak lirik lagu IAmNeeta, “Sakit yang ku rasakan…Mengaburi jiwa ini..” itu menggambarkan sedikit sebanyak perasaan orang…

    Read More
    Nak beli laptop second hand? Ini tips kot-kot membantu

    Nak beli laptop second hand? Ini tips kot-kot membantu

    Bukan semua student mampu nak beli laptop baru tambahan lagi dengan harga yang mencecah ribuan ringgit (siap install software).Jadi alternatifnya laptop second hand adalah pilihan yang ada . Meskipun itu saja alternatifnya, bagi mereka yang…

    Read More
    Tiada bajet.. Jom lepak sekitar Selangor

    Tiada bajet.. Jom lepak sekitar Selangor

    Dah masuk tengah bulan ni memang nak lepak kena fikir dua tiga kali, bak kira bajet kalau boleh tak usik belanja harian nak menyampai ke hujung bulan. Tapi kalau terperap kat rumah pun bosan jugak.…

    Read More
    Kenali personaliti dari pesanan air di warung

    Kenali personaliti dari pesanan air di warung

    Siapa dalam kalangan anda suka minum kat kedai? Haa tahu tak kita boleh teka personaliti seseorang berdasarkan minuman yang selalu mereka pesan kalau pergi ke warung. Jadi Hari ini min nak kongsi tafsiran personaliti ikut…

    Read More
    Background selfie dan sos med worthy popular

    Background selfie dan sos med worthy popular

    Satu perkara yang paling generasi millennial suka adalah selfie dan OOTD. Kalau selak laman sosial masing-masing comfirm mesti ada gambar selfi pelbagai angle dan pakain yang stail dan gempak atau orang kata sos med worthy.…

    Read More
    Jenis-jenis malas anda malas yang mana?

    Jenis-jenis malas anda malas yang mana?

    Kalau bercakap tentang malas, sememanagnya ramai di antara kita yang ada sifat itu. Sifat malas memang ada sejak lahiriah dan menjadi sebahagian dalam diri manusia.  Tidak bemakna andai sememangnya ada sifat ini semua orang adalah…

    Read More