Category: Bulu Si Comot

    Tahniah Lao Wu! Anjing pertama terima pingat ‘Jasamu Dikenang’

    Tahniah Lao Wu! Anjing pertama terima pingat ‘Jasamu Dikenang’

    Sumber: Bernama Min nak ucapkan tahniah untuk seekor anjing daripada baka German Sheperd dari Unit Anjing Pengesan (K9) Polis Diraja Malaysia (PDRM) sebab telah mencipta sejarah. Kalau nak tahu, anjing yang bernama Lao Wu itu…

    Read More
    6 tanda kucing korang sayang kat korang

    6 tanda kucing korang sayang kat korang

    Korang ada bela kucing? Korang faham tak sifat-sifat kucing bila masa diaorang marah, lapar dan ketakutan? Kucing pun sebenarnya ada perasaan macam manusia gak termasuklah perasaan sayang. Untuk pencinta kucing, mungkin korang dah tahu tanda-tanda…

    Read More
    Tak dapat terbang. Burung hantu obese kena berdiet

    Tak dapat terbang. Burung hantu obese kena berdiet

    Credit Foto: Shuffolksowls Nak kata sedih pun yer, kelakar pun yer bila mengenangkan nasib seekor burung hantu yang comel nie. Min ingatkan manusia jer yang perlu menjalani rutin diet apabila mencapai berat badan berlebihan atau…

    Read More
    Tak dapat terbang. Burung hantu obese kena berdiet

    Tak dapat terbang. Burung hantu obese kena berdiet

    Credit Foto: Shuffolksowls Nak kata sedih pun yer, kelakar pun yer bila mengenangkan nasib seekor burung hantu yang comel nie. Min ingatkan manusia jer yang perlu menjalani rutin diet apabila mencapai berat badan berlebihan atau…

    Read More
    Pencinta Kucing? Ini adalah 10 perkara yang korang mungkin tak tahu tentang Haiwan comel ini

    Pencinta Kucing? Ini adalah 10 perkara yang korang mungkin tak tahu tentang Haiwan comel ini

    Kucing adalah haiwan yang manja , comel dan menggeramkan . Pada zaman dulu nak bela kucing sangatlah senang kerana zaman dulu rumah jenis dekat bawah . Jadi tak perlu nak fikir macam mana kucing tu…

    Read More
    3 Kucing Termahal di Dunia: Kucing Bengal

    3 Kucing Termahal di Dunia: Kucing Bengal

    ASAL USUL KUCING BENGAL Seorang ahli genetik dan pembiak kucing di California mencuba untuk menyilangkan Asian Leopard Cat dengan American Shorthair. Perkawinan silang ini bertujuan mendapatkan pola spotted wild cat pada kucing domestik. Selanjutnya anak…

    Read More
    3 Kucing Termahal di Dunia: Kucing Parsi

    3 Kucing Termahal di Dunia: Kucing Parsi

    KUCING PARSI – Siapa je tidak suka melihat haiwan yang comel dan berbulu lebatkan ? Pencinta kucing pasti akan tertarik dengan fizikal yang dimiliki oleh baka kucing ini . Mempunyai mata bulat , bulu lebat…

    Read More
    3 Kucing Termahal di Dunia: Kucing Ashera

    3 Kucing Termahal di Dunia: Kucing Ashera

    Kucing Ashera adalah antara kucing termahal di dunia yang sangat popular kerana tubuh badannya seakan haiwan Cheetah/harimau bintang , karakternya sangat pendiam . Kucing Ashera adalah kucing yang dikembangkan di makmal Amerika , ianya adalah…

    Read More