Category: Senior Nak Roger

Aktiviti Dikala Waktu Lapang

Aktiviti Dikala Waktu Lapang

Siapa diantara kalian yang gemar mencari sesuatu untuk menguji tahap kreatif mahupun penggunaan otak ? Selain ujian bertulis, korang boleh juga cari video yang mungkin dapat menguji personaliti diri atau tahap pemikiran. Bukan setakat itu…

Read More
Putus cinta!!! 5 cara nak “move on” – (Edisi Pelajar)

Putus cinta!!! 5 cara nak “move on” – (Edisi Pelajar)

Putus cinta, cinta tak kesampaian kedua-duanya amat pediah dan menyakitkan. Tamabahan pula kalau percintaan itu dipupuk ketika sedang belajar. Bak lirik lagu IAmNeeta, “Sakit yang ku rasakan…Mengaburi jiwa ini..” itu menggambarkan sedikit sebanyak perasaan orang…

Read More
Nak beli laptop second hand? Ini tips kot-kot membantu

Nak beli laptop second hand? Ini tips kot-kot membantu

Bukan semua student mampu nak beli laptop baru tambahan lagi dengan harga yang mencecah ribuan ringgit (siap install software).Jadi alternatifnya laptop second hand adalah pilihan yang ada . Meskipun itu saja alternatifnya, bagi mereka yang…

Read More
Tiada bajet.. Jom lepak sekitar Selangor

Tiada bajet.. Jom lepak sekitar Selangor

Dah masuk tengah bulan ni memang nak lepak kena fikir dua tiga kali, bak kira bajet kalau boleh tak usik belanja harian nak menyampai ke hujung bulan. Tapi kalau terperap kat rumah pun bosan jugak.…

Read More
Kenali personaliti dari pesanan air di warung

Kenali personaliti dari pesanan air di warung

Siapa dalam kalangan anda suka minum kat kedai? Haa tahu tak kita boleh teka personaliti seseorang berdasarkan minuman yang selalu mereka pesan kalau pergi ke warung. Jadi Hari ini min nak kongsi tafsiran personaliti ikut…

Read More
Background selfie dan sos med worthy popular

Background selfie dan sos med worthy popular

Satu perkara yang paling generasi millennial suka adalah selfie dan OOTD. Kalau selak laman sosial masing-masing comfirm mesti ada gambar selfi pelbagai angle dan pakain yang stail dan gempak atau orang kata sos med worthy.…

Read More
Jenis-jenis malas anda malas yang mana?

Jenis-jenis malas anda malas yang mana?

Kalau bercakap tentang malas, sememanagnya ramai di antara kita yang ada sifat itu. Sifat malas memang ada sejak lahiriah dan menjadi sebahagian dalam diri manusia.  Tidak bemakna andai sememangnya ada sifat ini semua orang adalah…

Read More