• January 19, 2021

Disebabkan Mencari Rezeki Di Tepi Jalan, Penjual Jeruk Ditahan Polis

Kita selalu nampak penjual jeruk or kerepek or tak kisahlah jual apa2 pon, semakin banyak berlaku sekarang ni di jalan raya, lagi2 bila kita berhenti dekat traffic light. Dulu, peminta sedekah sindiket yang buat macam ni. Sekarang ni peniaga plak. 

Beberapa jam yang lepas, Polis Daerah Petaling upload beberapa gambar saman seorang peniaga jeruk di laman official Facebook mereka.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:134975251_2908388106114984_6694156109660036264_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:134848004_2908388079448320_2582831292523461082_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:135533084_2908387989448329_2941697597789814514_n.jpg

Walaupon kita tak tahu samada diorang ni berlesen, atau di bawah sindiket haram ke apa,  yang penting memang kena ada lesen. 

Uncle Jimi harap masa budak2 ni kena tahan, polis tu tak saman budak yang meniaga tu, kalau nak saman pon, saman empunya owner/founder company. Budak tu pon nampak muda lagi, manatahu diorang hanya tahu nak cari rezeki or melaksanakan apa yang disuruh je.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:136719383_2908388019448326_291908680078350830_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:135753415_2908388062781655_7430225751116572077_n.jpg

Apa pendapat korang,?? Apa patut polis tu buat?? Ikut undang2 Atau belas ihsan??

Kredit Gambar: FB @PolisDaerahTaiping

Read Previous

Air Selangor Buat Pemotongan Air Di 36 Kawasan Termasuk Shah Alam, USJ, Klang & Petaling Jaya

Read Next

Mail Dah Boleh Beli Boxer Sendiri Pun Netizen Jadikan Isu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + 15 =