‘Sampai Sakit Kepala Dibuatnya,’ Filem Old Buat Orang Menua Dengan Cepat Di Netflix Memang Bikin Jiwa Kacau

Baru-baru ini, filem Amerika Syarikat dengan genre horror-thriller, Old (2021) menjadi sebutan ramai apabila kembali dimuat naik di platform penstriman video, Netflix. Bermula satu demi satu, banyak dah min tengok orang review  ilem ini.

Tapi dalam banyak-banyak tu, persamaan review yang boleh min konklusikan ialah filem ni boleh bikin korang sakit jiwa! Haa, dah kenapa pula kan?

Dihasilkan berdasarkan novel grafik berbahasa Perancis, Sandcastle, Old arahan M. Night Shyamalan mengisahkan mengenai percutian sebuah keluarga semasa musim tropika. 

Dalam percutian tersebut, mereka dibawa ke sebuah pulau/pantai terpencil untuk menghadiri pesta. Keadaan pulau yang sunyi tanpa kehadiran ramai manusia membuatkan mereka senang.

Namun, tanpa diketahui secara tiba-tiba semua yang berada di sana menua dengan cepat. Kanak-kanak menjadi dewasa, orang dewasa menjadi warga emas dengan sangat cepat.

Biarpun ramai yang memuji konsep filem ini sebagai sesuatu yang sangat menarik, namun gubahan plot yang tidak teratur menjadikan penonton sedikit pening untuk memahaminya.

Malah ada yang berkongsi bahawa peranan dialog serta cara plot filem dikembangkan kurang menjadi sehingga menjadikan filem ini kurang menarik biarpun konsep yang ditawarkan sangat unik.

Tapi, apa-apa pun tonton filem ini akan buatkan korang pun sama naik paranoid tentang cepatnya dorang ni menua.

Jadi, jomlah kita sama-sama sakit kepala gais. Min tak mau sorang-sorang je.

Read Previous

Derma Najis Korang & Boleh Dapat Bayaran RM50! Ini Caranya

Read Next

Bayaran Yang ‘Seong Gi-hun’ Terima Untuk Setiap Episod ‘Squid Game 2’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × one =