Benda Yang Korang Taktau Pasal Duit Kita!

Selama ni korang pernah tertanya tak macam macam orang yang ada masalah penglihatan boleh bezakan amaun duit kalau dorang tak boleh nampak kan?

Rupanya ada benda yang kita terlepas pandang dekat not kertas duit kita!

Kredit: Google

Baru-baru ni seorang warga Twitter ada menjelaskan yang dekat duit kita sebenarnya ada garis atau bintik-bintik yang tolong orang ada masalah penglihatan untuk tahu berapa jumlah duit tu!

Pengguna twitter @omarfaayiz turut menjelaskan setiap duit ada jumlah garis dan bintik untuk menentukan berapa jumlah not tersebut!

Kredit: Omar Faayiz

Ada jugak pengguna twitter lain yang merupakan guru pendidikan khas mengatakan orang yang ada masalah penglihatan jangan korang nak tipu!

Sebab katanya deria sentuhan mereka sangat sensitif dan dorang tahu bezakan berapa jumlah not duit tu!

Kredit: @danialshazimi

Korang nak tau tak apa bendanya tu? Jom tengok video brother ni explain!

Kredit gambar utama: Berita Harian

Read Previous

Tiktok China Yang Confirm Lawak Punya!

Read Next

Koleksi Opinion Yang Confirm Boleh Jadi Gaduh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten + fourteen =