Master Roshi Malaysia Guys! Owner Bawa Kura-Kura Ambil Angin! Sempoi Je Jalan Sama-Sama!

Selalunya, netizen akan pilih kucing, anjing, burung dan haiwan lain yang lebih jinak ataupon mesra alam. HAHA! Agak jarang nak nampak netizen yang memelihara haiwan eksotik. Ada tu ada, tapi tak ramai.

Tapi, ada juga yang memilih untuk memelihara kura-kura sebagai haiwan kesayangan mereka. Baru-baru ini ada satu rakaman yang memaparkan seorang lelaki membawa kura-kura miliknya bersiar-siar. Dalam rakaman tersebut, korang boleh nampak kura-kura saiznya boleh tahan besar!

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:ezgif.com-gif-maker (13) copy.jpg

Yang jadi tertariknya, siapa yang pernah bawa keluar kura2 jalan area kawasan rumah?? Lepastu besar plak aihhh. Dah macam pokemon wehh!

Jom tengok video di bawah untuk tengok uncle dan kura2nya dengan lebih lanjut:

Video ini telah meraih sebanyak 8000 ‘Likes’ dan 4500 ‘Retweets’ di media sosial Twitter! Dan ramai netizen komen tentang reaksi mereka terhadap kura2 tersebut.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:ezgif.com-gif-maker (14).jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:ezgif.com-gif-maker (15).jpg

Lepas tengok video ni, tetiba terfikir, kalau ramai2 bela binatang eksotik. Dengan biawak, burung bagai. Serious dah macam dunia pokemon! Ini kalilah?? Eh. HAHAHA! 

Semoga korang terhibur dan jangan lupa share!!

Kredit gambar utama: Twitter @anthraxxxx

Read Previous

“Meet the New Match” Exclusive vivo x Logitech G Bundle Deal Available on Shopee Starting This 20 July

Read Next

Kisah Seram Di UITM Puncak Alam II

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − thirteen =