Naim Harith, Pelukis Malaysia Yang Kreatif Dengan Lukisan Makanan & Idea Pemikirannya!

Pernahkah anda terfikir bagaimana ilustrator atau pelukis yang membuat kita tak bosan melalui karya seni mereka?

Oleh itu, pelukis Naim Harith, yang lebih dikenali sebagai Rockingpots, berkongsi lukisan di sebalik menggambarkan karya seni makanan yang sempurna dan lazat yang akan membuat perut anda menggerutu kerana kelaparan.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:collage4.png

Walaupun grafik makanannya cukup mengagumkan, dia juga sebenarnya sangat serba boleh dengan gaya seni yang lain. Dengan memanfaatkan sepenuhnya bakatnya, dia juga mencipta seni surealis dan pernah melukis untuk kumpulan band tempatan yang mungkin korang kenali.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:98090932_698221534288661_1474870107740471421_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:100506390_251367942871844_6805570378050888841_n.jpg

Jom tengok idea dan juga hasil lukisan dia! Ada unsur2 japanese style dan minimalism.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:100990131_272545637208679_2428033819421907114_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:164836722_1668966129958440_535903187919358713_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:93768492_1809565625847188_3856286102699031557_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:183355008_1083060398887299_5172945965623267565_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:152237045_3420255858101583_7668092408134609165_n (1).jpg

Amacam?? Cantik dan kreatif kan? Yang paling kagum, bukan setakat lakaran je dia buat, dia siap ‘coloring’ lukisan yang dibuatnya. Siapa yang suka ‘arts’, mesti tahu yang intonasi warna juga memainkan peranan penting untuk sesuatu lukisan atau abstrak! Bukan senang!

Korang tengok betul2, korang akan perasan! Dan ideanya juga boleh ‘relate’ dengan keadaan yang kita lalui sekarang.

Sempoi lah Naim! Semoga terus maju jaya dalam minat anda!

Kredit gambar utama: via Naim Harith & ig rockingpots_

Read Previous

Konfem Kena Ada Bila Hari Raya! 5 Jenis Mercun Tak Ditelan Zaman!

Read Next

Berusia 27 Tahun Dah Jadi Billionaire, Perkenalkan Ritesh Agarwal, Founder OYO Hotel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − six =