Ayah Berkenan Dengan Boyfriend, Siap Puji Melambung Dan Post Gambar Bakal Menantu Dekat Status WhatsApp

Tengah hangat bercinta ke tu? Dah bercinta, mesti nak akhiri hubungan dengan pertalian yang sah kan?

Tapi bukan senang beb, kadang2 kita dah persiapkan diri kita tapi bila nak minta restu daripada ibu bapa, saat itulah yang paling memerlukan kesabaran dan ‘effort’ yang tinggi.

Nak pikat hati bakal mak mentua selalunya tidak susah, tetapi bakal ayah mentua selalunya susah kerana mereka lebih serius dan bukan senang nak terima seseorang itu menjadi menantu.

Tetiba berdebar plak? Jangan takut sangat, lain keluarga lain caranya, berbeza pula dengan Twitter baru-baru ini apabila seorang gadis memuat naik ‘conversation’ bersama ayahnya di WhatsApp mencuri tumpuan ramai.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:ExvEjXTVoAUfnqb.jpg

Gelagat ayahnya di WhatsApp yang seolah-olah memberi ‘greenlight’ kepadanya untuk berkahwin.

Apa yang lebih menarik perhatian orang ramai adalah apabila ayahnya siap memuji teman lelakinya yang dikatakan sesuai menjadi menantu kerana pandai bahagikan masa kerja dengan hal peribadi.

“Tak pernah lagi aku kawan dengan mana laki ayah aku cakap macam ni sampai dia up status gambar bf aku. Siap screenshot dekat default picture bf aku ye,” katanya.

Kau ingat ayah dia je ke yang restu? Mak nya pon sama oiii! Untungnya!

Sweet kan bila keluarga sendiri dan keluarga mertua berkati hubungan kita. Semoga urusan mereka dipermudahkan sehingga ke jenjang pelamin.

Kredit gambar utama: Twitter @Tywerdsz_

Read Previous

Adakah Korang Tahu? Coldplay Sponsor ‘Interceptor 005’ Untuk Bersihkan Sungai Di Malaysia

Read Next

Kasut Setan Tak Sampai Seminit Habis Stok. Official Ke Unofficial?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − 1 =