• 07/03/2021

Pekerja J&T Mogok Dan Campak Barang Pengeposan Pelanggan

Seperti korang tahu, kes J&T Express baru2 ni. Ada sesuatu membuat pekerja mereka mogok dan lantas mencampak barang2 pelanggan! Kes ni menjadi tular di media sosial dengan 1.3 juta ‘View’ dan 40 ribu ‘Share’!

Memang jadi viral lah! Dahlah dengan penduduk di Malaysia menggunakan online shopping lagi2 dengan keadaan Covid-19 sekarang! Semua jadi risau dan tak keruan bila dapat tahu pekerja J&T buat majal macam ni.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:collage (2) (1).jpg
Kredit: via FB @jntexpressmalaysia

Hal ini telah menyebabkan ramai netizen tertanya dan pelik dengan tingkah laku pekerja2 tu kerana secara logiknya, itu adalah periuk nasi diorang, tapi sampai sanggup campak dan tak kisah apa dah. Mesti ada something wrong!

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:JT-Express-hub-Sceenshot-FMT.jpg
Kredit: via FB Amir Imran

Antara video yang tular di media sosial:

Ada yang mengatakan pekerja J&T dikerah seperti hamba. Dan ada juga yang berkata sebab dipotong gaji. Nak dikatakan syarikat pengeposan merundum, tak juga, sebab sekarang memang trend online shopping lagi2 dengan kena kuarantin macam ni. Pelik kan? 

Kepada sesiapa yang mengguna servis J&T Express, harap bawa bersabar dan check samada barang/parcel korang terkena tempias sekali ke tak? Berkemungkinan juga, barang2 korang akan sampai lambat dari tempoh yang sepatutnya.

Yang bekerja dengan J&T Express ataupon mana2 syarikat pengeposan, bengang2 emosi macam mana pon korang dengan kerja, jangan lepaskan dekat barang2 orang. Pelanggan tak bersalah kot. Tempat kerja kau tu yang salah! Bawa bersabar dan tahu beza tu.

Kredit gambar utama: via FB @jntexpressmalaysia & FB Amir Imran

Read Previous

Gaduh Dulu, Baru Sembang Tepi

Read Next

Demi Meneruskan Hidup, Badut Menjadi ‘Runner’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − four =