• 14/04/2021

Sambungan. Panic Wedding 2.0 Netizen Nikah Beramai2

Tak habis dari ‘panic buying’, netizen ke ‘panic wedding’ pula! Seperti yang korang tahu, disebabkan pengumuman PKP pada pertengahan Januari 2021, ramai netizen kita ni menjadi kalut paranoid gopoh selepas dengar berita tersebut, dan reaksi netizen ada yang lucu, sengal, bagus, chill dan macam2 lagi.

Antaranya yang baru berlaku sekarang ni, kalangan remaja muda yang nak ke arah fasa perkahwinan, diorang pon jadi kalut nak nikah atau kahwin sebelum PKP. Sampai penuh sesak Pejabat Agama. Berlaku di Tawau. 

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:136709726_1189828908079890_8718589369653719515_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:137228515_1189828854746562_2631897413701538033_n.jpg

Rico Kal EL, selaku photographer untuk gambar perkahwinan client dia, share keadaan di Pejabat Agama pada malam sebelum PKP.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:137217241_1189828811413233_7099495649771110902_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:136474172_1189828754746572_2518375422225471157_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:136340570_1189828711413243_6866314107519518571_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:136962661_1189828674746580_6421698595807201752_n.jpg
Hahaha bro Rico siap boleh sempat networking and berkenalan photographer yang lain dekat situ!
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:136977464_1189828608079920_6869027300298090647_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:137087773_1189828428079938_4232035778650105543_n.jpg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:138174567_1189828398079941_1080111997189954414_n.jpg

Tapi apa2 pon, kami mengucapkan tahniah kepada mereka yang sempat dan berjaya berkahwin pada malam itu! HAHAHA! Kalau tangguh nikah takut jadi maksiat plak kan. Mungkin sebab tu diorang terburu? Eh. 

Apa pendapat korang? Kahwin sekarang atau postponed?

Kredit gambar: FB FB Rico Kal EL

Read Previous

Viral Buang Sampah Dalam Sungai, Rupanya Buang Saka Weh!

Read Next

Kucing Tak Boleh Jalan, Tengok Apa Tuan Dia Buat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × four =