Cara-Cara Untuk Merentas Daerah Di Dalam Malaysia Ataupon Ke Luar Negara

Lama sangat dok rumah ni pon lama2 bontot jadi gataii, mood nak bercuti pon datang. Walaupon Dr. Hisyam kata jangan keluar kalau takda urusan penting. Tetap kau nak juga merentas desa.

Cik Kiah share tips dan tricks supaya korang boleh merentas desa atau bercuti ke luar negara dengan senangnya tanpa ragu or cuak dengan surat palsu kau tu kantoi dengan roadblock polis. 

  1. Beli full-faced mask. 

Supaya bila kau balik Malaysia atau kembali ke daerah kau. Takdalah air liur atau nafas kau yang berkemungkinan ada virus tu berjangkit dengan orang lain.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:133726943_3678317265580740_8621653315796973856_n.jpg
Kredit: via Google Image
  1. Buat mask ‘diy’ sendiri.  

Kalau desperate sangat takda sen nak beli mask, try cari tali dan anti virus CD. Cik Kiah cadangkan Kaspersky. Takbanyak update. Senang

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:0ef.jpg
Kredit: via Know Your Meme
  1. Kereta jamban. 

Paling bagus korang beli ni sebab tengah sale, manatahu hospital dan tempat kuarantin dah penuh, at least korang takda menyusahkan diorang nak carikan bilik sakit.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:coronavirus-china_wide-d35e6ebd309313feeef990d7479d06ed51cdfad7 (1).jpg
Kredit: via CNN
  1. Pakaikan mask dekat semua bag korang bawa termasuk pasangan korang tu.

Just in case lah kan, mungkin bukan kau yang pembawa virus, tapi bag2 yang pergi bercuti dengan kau tu! Sumpah bahaya.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:960x0.jpg
Kredit: via Forbes
  1. Make sure kapal penerbangan pakai mask.

Kau pon tahu, kapal terbang tu dah terbang merantau banyak negara. Dia pon berkemungkinan pembawa virus.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:https___specials-images.forbesimg.com_imageserve_5f207c4b3864f49ff09d42f8_0x0.jpg
Kredit: via Forbes
  1. Isi hand-sanitizer dengan air.

Disebabkan modal banyak habis untuk accommodation, tiket segala bagai. Takda modal plak nak beli or refill sanitizer. Takpa. Korang campur dengan air sinki rumah korang. Konfem full balik and takda masalah.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:download (2).jpeg
Kredit: via Reuters

Apalagi guys! Jom bercuti! Redzone ke tak redzone, kita langgar. Vaksin pon dah sampai kan! 

Jangan marah nohh. HAHAHA! Nak pembaris tak? Cik Kiah ada banyak! HEHEHE!

Kredit Gambar Utama: via Honeymoon Bug

Read Previous

Dijanjikan Duit Mudah, Ramai Dah Terciduk Dengan Isharefans

Read Next

Umie Aida Turun Padang Sejak Kes Tembak Menembak & Dera Anjing Semakin Berleluasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 2 =