• January 18, 2021

Maradona & Selangor

‘Siapa tak kenal Diego Maradona kan?? Kalau korang tak tahu, Maradona ni pemain paling powerr dan lincah dalam dunia bola sepak. Lejen teruk gila! Try tanya parents korang, silap2 mak kau yang cakap kenal!!

Mokhtar Dahari plak pemain lejen untuk Selangor. Ni tak kenal, korang baik search siapa nama ni!! Pengharum nama negara dalam industi sukan Malaysia!

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:methode_times_prod_web_bin_6b5788a8-8136-11e9-bb89-165499dc1684.jpg
Diego Maradona. Kredit: Pratidin Time
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:S-Dato-Mokhtar-Dahari-M.jpg
Mokhtar Dahari. Kredit: M Star

Beberapa jam yang lepas, Diego Maradona dikhabarkan mati sebab heart attack pada umur 60 tahun. Berita yang amat menyedihkan untuk semua fans bola sepak dan sukan. Yang tak suka dia pon menurut simpati sebab siapa suka kan player yang asyik cedokk kan kelab or negara kau, tapi tak dinafikan dia memang lejen! Kiranya sebelum Lionel Messi, dia ni lah otai yang ajar Messi pakai kasut. Gurau…

Tapi taksangka idola bola bertaraf dunia ni pernah singgah Malaysia and main friendly dengan kelab kita iaitu Selangor F.C. dekat Stadium Merdeka pada tahun 1982. Antaranya yang lejen dalam kelab Selangor masa tu adalah Mokhtar Dahari, Santokh Singh, Soh Chin Aun dan beberapa lagi.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:Ensn5BCUYAADu5x.jpeg
Kredit: Twitter @Juanazazel
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:24cb8290ba442f647bc22a5b47b54810.jpg
Kredit: Pinterest
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:download (1).jpeg
Kredit: FB Selangor FC
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:EntNocCVcAAn1So.jpg
Kredit: Trendsmap
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:12086884_1190822754265901_1759434962_n.jpg
HAHAHA senyum dulu sebelum kalahkan kita 2-1!! Kredit: chedinsphere.blogspot
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:12047801_1190822750932568_2114470468_n.jpg
Kredit: chedinsphere.blogspot

Tak sangka perginya 2 lejen yang pernah berentap dulu. Kalau lah lahir masa tu dan dapat tengok match epic ni, mesti best. Untung mak bapak or pakcik makcik kau yang pernah pergi!! DEMMMMM!!

Kredit Gambar Utama: Twitter @Juanazazel

Read Previous

Viral! Wanita Hampir Ditelan Paus Masa Syok Berkayak

Read Next

Jom #KitaBelanjaKita Bersama Inside Scoop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 12 =