Antara artis2 Korea yang pernah mengenakan pakaian tradisional melayu!

Pakaian tradisional adalah salah satu cara terbaik untuk melambangkan budaya dan identiti kita. Sebagai orang Malaysia, kita patut proud dengan pakaian tradisional kita, bukannya first day raya taksabar2 nak pakai jeans Levi’s kau tu! Opps.

Lagi satu, jangan rasa pakaian tradisional ni tak cool or lopek dek zaman, sekarang dah 2020, dah macam2 fashion and style baju tradisional di moden kan oleh bro2 and sis2 hipsters. Korang boleh tengok artis2 Korea yang pakai baju tradisional ni. Serious cantik and hot terukss! Antaranya:

BTS

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:F1_BTS.jpg
Ada ura2 mengatakan baju Melaju di pakai V ni di bagi oleh salah satu fan BTS. Kredit: Twitter BTS V

Wonder Girls

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:F9_WG.jpg
Ni masa Wonder Girls perform di Kuala Lumpur. Kredit: Website Hype.My

Go Ara

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:F2_ARA.jpg
Go Ara pakai baru kurung dekat event SBS Drama Award 2018. Kredit: SBS News

Park Bo Gum

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:f7_bogum.jpg
Kredit: Berita Harian

Ji Suk Jin (Running Man)

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:f8_.jpg
Kredit: GoKpop

Red Velvet

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:red velvet.jpg
Red Velvet di press conference Malaysia pada tahun 2017. Kredit: GoKpop

Bae Suzy

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:F11_SUZY.jpg
Kredit : SBS News

TWICE

Kredit: Twitter TWICE

Law of Jungle (cast dan krew)

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:F5_LAW.jpg
Kredit: GoKpop

So guys, banggalah dengan tradisi kita! 

Kredit Gambar Utama: Twitter Park Bo Gum, BTS, Bae Suzy, Hype.My

Read Previous

Ketukan Misteri Hantui Penduduk Sabak Bernam

Read Next

Fuyyo! TMJ Jadi Orang First Dekat Malaysia Ada PS5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =