Kanak-Kanak Berusia 6 Tahun Beli Kediaman Berharga RM33 Juta

Kecil-kecil dah bergelar jutawan. Bukan sebab diwarisi daripada keluarganya, tapi sebab populariti sebagai YouTuber. Abang Jim perasan sekarang ini jadi YouTuber dah macam satu trend oleh orang ramai. Kadang-kadang diaorang bukan buat kerja berat pun, Cuma buat review product, kongsi lifestyle diaorang takpun makan banyak-banyak depan kamera. Itu pun dah boleh jana income juta-juta.

Pernah tak korang dengar tentang seorang bintang YouTube cilik dari Korea Selatan iaitu Boram Tube? Percaya atau tidak, hanya dengan membuat ulasan atau kita sering sebut sebagai review berkenaan produk mainan kanak-kanak yang dijual di pasaran, Boram berjaya meraih pendapatan yang sangat tinggi mengalahkan orang yang bekerja 10 jam sehari.

Boram baru-baru ini menghadiahkan keluarganya sebuah rumah lima tingkat yang terletak di daerah Gangnam, Seoul. Kediaman tersebut dipercayai bernilai kira-kira RM33 juta. Boram yang baru sahaja berusia enam tahun itu kini mempunyai lebih daripada 30 juta pengikut di laman YouTube.

Untuk rekod, Boram mempunyai dua saluran YouTube di mana salah satu daripadanya dikenali sebagai Boram Tube Vlog dan mempunyai kira-kira 17.6 juta pengikut. Saluran ulasan mainannya pula iaitu Boram Toy Review pula mempunyai sekitar 13.6 juta pengikut.

Baca artikel ini: Perempuan Wajib Baca! 5 Manfaat Tak Pakai Bra

Menurut laporan Korea Times, YouTuber cilik itu terkenal dalam kalangan orang ramai terutamanya kanak-kanak dan dia dianggarkan memperoleh pendapatan kira-kira RM12.8 juta setiap bulan. Boram berjaya menarik sejumlah besar penonton di Korea Selatan dengan teknik penyuntingan video yang sangat menarik.

Malah, kedua-dua saluran YouTube milik Boram itu berjaya menduduki tangga teratas bagi akaun berpendapatan tinggi di Korea Selatan. Namun begitu, rata-rata rakyat negara berkenaan beranggapan bahawa Boram dipergunakan oleh ibu bapanya sebaik sahaja berita tentang pembelian rumah mewah itu tular.

Ramai yang bimbang dan berpendapat bahawa Boram telah dieksploitasi oleh ibu bapanya. Rasanya, tidak salah untuk Boram berbuat demikian kerana setiap anak pasti mahu berikan yang terbaik buat orang tua mereka. Lagi pun Boram nampak happy jer dengan kerja yang dia buat.

Baca artikel ini: Barulah Menarik! Ubah Poster Filem Seram Jadi Lebih Ceria

Read Previous

Barulah Menarik! Ubah Poster Filem Seram Jadi Lebih Ceria

Read Next

Giler! Suntik 20 Kali Demi Gelaran Bibir Terbesar Di Dunia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 3 =