6 Barang Pelik Penjagaan Diri Lelaki

Dekad ini menyaksikan ramai penduduk dunia mula sedar dan mengambil berat tentang penjagaan diri mereka. Dari pencuci muka, pakaian dan kekemasan diri menjadi factor penting dalam kehidupan seseorang.

Hal ini juga tidak mengehadkan kepada satu jantina sahaja. Dahulu kita tahu yang wanita lebih memfokuskan tentang kecantikan ddan dandanan mereka, namun kini lelaki juga telah mula menitik beratkan perkara itu.

Inovasi baru dalam rangkaian pembersihan pasti menjadikan kehidupan lelaki lebih mudah. Namun terdapat beberapa inovasi yang dianggap terlampau ke hadapan melangkaui pemikiran norma lelaki biasa.

Di sini kita mempunyai 7 barang pelik bagi dandanan lelaki:

Two people looking at the camera

Description automatically generated

1. Clip-On Man Bun

‘Man bun’ adalah gaya rambut yang popular, tetapi sesetengah daripada kita tidak mempunyai kesabaran untuk memilikinya. Rambut nipis atau pertumbuhan rambut yang perlahan adalah sekatan untuk seseorang mendapatkkan gaya ini.

Walaupun, produk ini menjanjikan ‘man bun’ yang menakjubkan, tapi sebenarnya hanya memberi perasaan seperti ada sarang burung di atas kepala sahaja.

A close up of a bottle

Description automatically generated

2. Glitter Beard

Kini kita lebih melihat lelaki gemar menerapkan gaya 80-an dengan memiliki jambang ada dan janggut. Ini juga tidak melepaskan mereka untuk memberi penjagaan terhadap jambang tersebut.

Namun produk ini akan memberi kelainan kepada lelaki apabila menambah ‘glitters’ di jambang mereka. Ini pasti membuatkan jambang mereka lebih bersinar dan berlainan dari yang lain.

Ada yang berani nak pakai ?

A picture containing indoor, sky

Description automatically generated

3. Pencukur Belakang Elektrik

Bulu badan memang menjadi masalah buat sesetengah lelaki apatah lagi di Kawasan yang sukar untuk dicapai iaitu di bahagian belakang badan. 

Bayangkan perjuangan yang kita jalani sambil menggaru belakang kita, dan sekarang bayangkan bercukur gunakan alat ini. Adakah membantu ?

A picture containing indoor

Description automatically generated

4. Goatee Saver

Pernah terfikir nak ubah janggut anda menjadi goatee ?

Alat ini membantu anda shave janggut anda tanpa menggangu Kawasan goatee anda. Haa, paling menarik bukan hanya unik alatan ini, anda juga boleh berubah menjadi seperti Bane dalam cerita Batman.

A close up of a sign

Description automatically generated

5. Set Manicure Saduran Emas

Ada juga lelaki yang sukakan emas dan jika di lihat di luar negara ramai yang memiliki gigi emas mahu pun rantai emas. Tapi perkara ini mampu menjuru seseorang itu unutk menyadur semua peralatan termasuk set manicure mereka dengan warna emas. Wabak ini bagaikan penyakit, sekali dah sadur emas, semuanya akan diemaskan.

Ia berfungsi dengan fungsi yang sama seperti set manikur biasa, yang membuat kita tertanya-tanya apa gunanya penyaduran emas?

6. Weener Kleener

Kebersihan alat sulit juga perlu dijaga sebaiknya, bukan hanya jaga luaran, didalam juga perlu dijaga.

Sabun berbentuk cincin yang hadir dengan formula pembersihan mampu menjadikan alat sulit kita lebih bersih. Anda nak cuba ke ?

Korang rasa, boleh ke barang ni memudahkan kehidupan lelaki ?

Kalau nombor 6 tu mungkin lah. Haha

Read Previous

Nikmat Seperti Minum Secangkir Kopi

Read Next

Tanda Kau Hanya Dianggap Kawan – Lelaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 7 =