• 14/04/2021

Berfesyen ikut kemampuan

A picture containing person, wall, clothing, orangeDescription automatically generated

Setiap zaman peredaran fesyen pastinya berbeza-beza malah, setiap generasi mempunyai trend yang kuat dan melekat dengan penampilan mereka. Dalam berfesyen terutama golongan muda pastinya tidak lari daripada mengikuti apa yang “up to date” dan popular dalam rangkuman semasa.

Bagaimanapun dalam berfesyen ada yang berbelanja sakan bak kata pepatah biar papa asal bergaya. Ini adalah amalan yang tidak sihat kerana sebaiknya bergaya peru ukur pada kemampuan poket agar tidak stress mengenangkan akaun yang kosong..kosong banyak kosong..kosong

Kali ni min akan kongsi lah macam mana nak bergaya tapi still on budget.

1. Shopping di bundle

A bunch of items that are on display in a storeDescription automatically generated

Secara lahiriah , bundle adalah lokasi selamat untuk mendapatkan pakaian bergaya pada harga mampu milik namun, perlu berenanglah dalam lautan pakaian meneliti satu persatu helaian agar apa yang di beli bukan dalam kategori “reject”. Jangan cakap jenama harga boleh dapat serendah RM1, kalau bijak mencari anda akan dapat pakaian yang harganya mungkin ratusan ringgit di luar sana.

2. Beli secara online.

A computer sitting on a tableDescription automatically generated

Selalunya pakaian di laman online murah dan pada masa sama banyak promosi yang ditawarkan.Oleh yang demikian bagi mereka yang kurang suka pakaian terpakai maka boleh ke laman web store popular. Di online juga terdapat pakaian pre-loved yang turut dijual pada harga murah dan mungkin belum dipakai (sebab owner salah beli saiz).

3. Pergi warehouse sale.

A group of people standing in a roomDescription automatically generated

Ini satu lagi cara nak dapatkan pakaian jenama pada harga murah. Nak-nak hujung tahun ni banyak lah juga warehouse sale akan berlangsung. Pastikan anda up to date dengan kalender warehouse sale di sosial media kalau terlepas melopong lah jawabnya.

Read Previous

Tiada bajet.. Jom lepak sekitar Selangor

Read Next

Nak beli laptop second hand? Ini tips kot-kot membantu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + 16 =