‘Test Drive’ Kereta Mercedes, Tapi Terciduk

Selalunya, sebelum nak beli kereta mahupon motor, kita akan mencuba atau erti kata lain ‘test drive’. Sesetengah netizen yang bengap, maaf terkasar bahasa, yang bengang ni mengambil kesempatan untuk melenjan kononnya ‘test drive’. Kepala bana kau!

Nak testing kelajuan, tracking, ambil selekoh padu tak padu, semuanya ada cara. Contoh, nak test kelajuan, ang pergi track Sepang takpon highway yang ‘straight’! Nak test performance long distance, gearbox tarik ke tak tarik, ang pergilah naik Genting Highlands. Aduhai tu pon nak kena ajar ke??

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:EuFkpqEVIAAO5A4.jpeg
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:EuFkpNYU0AMFXzA.jpeg

Paling simple, kau tanya tips nak memandu kereta tersebut! Takpon suruh sales person atau pemandu kereta yang terlatih dekat situ drive kan kau! Takpayah acah!

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:EuFkpbLVcAYRqss.jpeg

Klip video semasa terciduk:

Kau nak cakap apa? Tak feeling lah ‘test drive’ tapi orang lain yang pandu! Wahai manusia yang dikasihi, siapa kata tak boleh? Boleh tapi guna otak, bukan nafsu setan yang dok tiup2 dekat telinga kau tu! Ha sentap.

Kredit gambar utama: via Twitter @My_CrimeWatch

Read Previous

Aplikasi Viral ‘Sugarbook’ Disekat Oleh SKMM, Pengasasnya Diberkas Oleh Polis

Read Next

Teknik Bonet Untuk Merentas Daerah Terlajak Kantoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + sixteen =