Sebuah Farmasi Tampil Memahami Orang Yang Dalam Kesusahan Disebabkan Covid-19

Harini, nak sembang pasal netizen yang tengah stress disebabkan PKP & MCO, dengan ramai yang dok mengamuk tak tentu hala, tuding jari pasal tolong tak tolong dalam kes makcik viral cari rezeki dan banyak lagi lah. Kerja nak kecam jelah korang ni. Haihhh peninglah!

Yang dok komplen dan kecam? Apa korang buat untuk menolong? Takda. Jadi better kau diam dari memekak acah keyboard warrior!

Cuba contohi salah satu cara Eureka Pharmacy, dari dok komplen, baik diorang tolong bantu kepada sesiapa yang memerlukan dengan membuat ‘Food Bank’ untuk orang yang terjejas.

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:119784402_344347070312716_7403246665466604692_o (1).jpg
Kredit: via Eureka Pharmacy
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:131889026_3824258390964395_4407732483546072448_o.jpg
Kredit: via Eureka Pharmacy
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:132043504_3824258410964393_2760522274266106912_o (1).jpg
Kredit: via Eureka Pharmacy

Percayalah, sekecil-kecil pertolongan, mesti dapat tolong orang yang memerlukan!

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:ErrhZmkUYAEeZcW.jpg
Kredit: Twitter @Media_Selangor
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:ErrhaxiVoAMe6RP.jpg
Kredit: Twitter @Media_Selangor
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:ErrhbvPVQAMUrIy.jpg
Kredit: Twitter @Media_Selangor

CSR diorang menarik hati netizen dan juga Uncle Jimi sebab kita takkan tahu orang tu susah tahap mana. Ada yang betul2 susah. Dari buat diorang stress sampai mencuri, baik kita tolong. Tak tahu CSR tu apa? Google.

Walaupon ekonomi memang terjejas tak kisahlah ekonomi kerajaan ataupon swasta. Semua orang ada masalah, Semua orang cuba nak bantu antara satu sama lain. Itu bukan alasan korang nak royan. Cuba jadi proaktif sikit. Jangan jadi selenga semua nak kena suap!

Kredit Gambar Utama: via Eureka Pharmacy & Emorra

Read Previous

Doraemon x Gucci Kolaborasi Terbaru Dilancarkan di Taiwan

Read Next

Pet Lovers Centre Buka Kedai Baru Di Desa Park City

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − 1 =