• January 19, 2021

Syed Saddiq Botak Dah Macam Skinhead

Pada 25 Disember lepas, Yang Berhormat Syed Saddiq mengambil keputusan untuk melaksanakan kutipan dana sebanyak RM200,000 dalam masa 5 hari bagi program 1 Keluarga 1 Laptop.

So macam marketing gak lah, nak buat sesuatu ni kena ada daya tarikan. Bukan senang nak tarik perhatian netizen untuk menjayakan dana ni okay! Jadi Syed Saddiq, reka #BotakChallenge sekiranya jumlah kutipan mencapai RM200,000. 

Korang boleh tengok pengumuman challenge tersebut dalam Twitter takpon TikTok rasmi YB Syed Saddiq di bawah:

Tapi tak sangka challenge tersebut meraih sebanyak RM 61,400 dalam tempoh 24jam. Tanpa panjangkan masa, dia pon buat challenge membotakkan kepala tu.

Yang best nya, takpayah ambil sehari, netizen mula troll gambar botak YB. HAHAHA lawak gila. Part God of War tu yang tak tahan gelak wehh! Yb plak sempoi siap ReTweet balik. 

Gambar asal

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:Eqh7l3VVQAESPQ1.jpg
Kredit: via Twitter @SyedSaddiq
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:EqiOolEUwAYI7Xy.jpg
Kredit: via Twitter @ijaicool
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:EqiOolBUYAA9zAu.jpg
Kredit: via Twitter @ijaicool
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:EqiOolCVgAAc0-M.jpg
Kredit: via Twitter @ijaicool
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:EqiOolDUYAI8dv3.jpg
Kredit: via Twitter @ijaicool

Bukan setakat tu je, ada lagi beb! HAHAHAHAHA!

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:EqiNtqKUcAcJyMa.jpeg
Kredit: via Twitter @InjangNation
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:EqiNtqHVkAMh6Ln.jpeg
Kredit: via Twitter @InjangNation
Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:EqiNtqLUUAAVyNN.jpeg
Kredit: via Twitter @InjangNation

Kadang2 ingatkan orang luar negara je hebat dalam troll dan buat meme. Rupanya rakyat Malaysia pon kreatif teruk! HAHAHA! Terhibur juga dengan netizen macam ni. Yang lain tu?? Nak sensitive sangat awat? Ya tahu YB nazar untuk rakyat Muar. Tapi chill lah tak salah pon gurau kasar ni, sebab YB sendiri ReTweet kot. Kecoh ah!

Kredit Gambar Utama: via Google Image

Read Previous

Snoop Dogg Puji Kedai Makan Malaysia Di Instagram!

Read Next

Kedai Lan Solo Kena Rompak, Staf Diugut Serah Duit Sales

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =