Beli Tali Pinggang Kamen Rider Sampai RM 40,000?

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:5870162-kamen rider.jpg
Kredit: via Comic Vine

Seorang pensyarah dari Kuantan, Muhamad Asyraf berumur 31 tahun, telah mengumpul tali pinggang Kamen Rider hampir RM 40,000! Memang kipas susah mati Kamen Rider brader ni! Banyak tu! Ada dikalangan korang yang die hard fans sampai kumpul mainan macam dia?? Cik Kiah ada sorang, tapi bukan Kamen Rider, dia kumpul kereta Hot Wheels.

Kannnn. Kalau dah minat tu tak boleh nak buat apa. But make sure poket tebal lah. Sebab tali pinggang dan figura2 yang dia beli tu bukan murah guys! Boleh sampai beratus untuk beli satu tali pinggang je! Henshin! Eh tiba. HAHAHAHA!

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:099644600_1608364264-Untitled.jpg
Kredit: via Metro

Katanya ada tali pinggang yang cecah sampah RM 5,000!

“Sebenarnya minat saya terhadap adiwira ini sejak berumur tujuh tahun lagi tetapi saya mula mengumpul sebaik memasuki sekolah menengah dan universiti.

“Apabila bekerja, kebanyakannya (koleksi tali pinggang) dibeli secara dalam talian terus daripada pengedar di Jepun.

“Kepuasannya dapat dirasai sebaik menerima pesanan itu biarpun sedar harganya mahal. Tetapi demi kepuasan, saya sanggup berbelanja,” katanya ketika ditemui di sini.

“Selain koleksi Kamen Rider, Power Rangers dan Digimon turut dikumpul. Tetapi ia tidak banyak seperti koleksi Kamen Rider.

“Setakat ini saya berpuas hati dengan semua koleksi ini yang diletakkan di dalam tiga almari, yang keseluruhan berjumlah RM55,000,” kata bapa kepada tiga anak itu. – Harian Metro

Macintosh HD:Users:lina_aneesa:Downloads:Screen Shot 2020-12-22 at 3.32.55 PM.jpg
Kredit: via Metro

Brader ni pon untung gak sebenarnya dapat isteri yang memahami dengan hobi dia! Anak dia plak konfem seronok gila dapat bapa macam ni! Cuba tengok almari dia! Ada Power Rangers dan Digimon! Konfem brader ni dah habis lebih RM 40,000!

Sesi temu bual bersama Muhamad Asyraf, sempoi je dia!

Kredit Gambar Utama: via Metro

Read Previous

Viral Sebab Curi 1 Sen, Ex Hacker Dedah Sistem Bank Malaysia Hanya ‘Copy Paste’

Read Next

Mahal Macam Rumah, Bilik Stor Kondo Disewa Dengan Harga Lebih RM1,500

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × four =