Sosial Experiment Paling Menyayat Hati, Korang Jangan Buat Macam Ni!

Sejak Januari 2020, jumlah kes bunuh diri di Malaysia mencapai tahap yang tinggi. Sedih bila dengar. Kebanyakan kes sebab hilang punca pendapatan, ada jugak yang tertekan dengan covid.

Bagi Dan, penting untuk semua orang tahu yang hidup memang akan ada hujan ribut taufan yang buat kita rasa down dan tertekan tapi kena selalu yakinkan diri akan ada pelangi selepas tu.

Pentig jugak untuk semua orang jadi prihatin tanya keadaan orang sekeliling sebab kita tak pernah tahu apa yang dorang hadapi. Macam video yang Dan akan share ni betul-betul menyayat hati sampai buatkan Dan rasa perlu amik tahu hal orang sekeliling lagi-lagi yang ada masalah.

Dan nak korang tahu yang disetiap kesusahan pasti akan ada kesenangan selepas tu. Jangan give up dengan life korang dengan cara yang akan buatkan lagi ramai orang sedih.

Kalau ada masalah cuba cerita dekat kawan baik korang, atau kalau rasa korang tengah hadapi masalah mental, cuba minta orang teman untuk buat pemeriksaan.

Atau korang boleh je call befrienders KL and dorang akan tolong sebaik mungkin

03-76272929

Kredit gambar utama: Tiktok kurokeshi

Read Previous

Lelaki Kalau Dah Berkahwin Ada Anak Pun Mesti Ada Yang Tak Matang, Tapi Masih Comel!

Read Next

Awkward Moment Yang Mungkin Korang Pernah Hadap Bila Beli Barang!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 + 16 =