Lapar tapi takut nak makan selepas bersenam? Jom amalkan diet ni

Lapar tapi takut nak makan selepas bersenam? Jom amalkan diet ni

Korang yang sedang berdiet dan rajin melakukan senaman mesti sangat menjaga soal pemakanan. Ada orang memang kawal seketat mungkin menu harian yang diambil supaya segala usaha yang dilakukan tidak sia-sia. Yer laa..dah penat-penat berjoging 10km,…

Read More
6 tanda kucing korang sayang kat korang

6 tanda kucing korang sayang kat korang

Korang ada bela kucing? Korang faham tak sifat-sifat kucing bila masa diaorang marah, lapar dan ketakutan? Kucing pun sebenarnya ada perasaan macam manusia gak termasuklah perasaan sayang. Untuk pencinta kucing, mungkin korang dah tahu tanda-tanda…

Read More
Perkara yang korang akan rindu lepas habis belajar

Perkara yang korang akan rindu lepas habis belajar

Pengalaman dapat menjejakkan kaki ke universiti atau kolej memang indah. Banyak perkara yang korang lalui dan mungkin menjadi antara kenangan yang korang akan ingat sampai bila-bila. Tak mustakil gak ada antara momen yang korang akan…

Read More
Makanan murah dan kenyang untuk pelajar universiti

Makanan murah dan kenyang untuk pelajar universiti

Credit foto: Selangorkini.my Pernah tak korang terpaksa ikat perut menahan lapar gara-gara taka da duit untuk makan masa study kat university dulu? Min pernah lalui zaman tue. Memang struggle bila dalam dompet tinggal duit syiling…

Read More
10 Universiti terbaik Asia Tenggara 2019/2020

10 Universiti terbaik Asia Tenggara 2019/2020

Jun 2019 tahun lepas, QS World University Rankings telah mengeluarkan senarai nama universiti dari seluruh dunia dan akan menjadi university terbaik dunia pada tahun 2020. Penilaian di setiap university dibuat berdasarkan metedologi penilaian termasuk reputasi…

Read More
Tak dapat terbang. Burung hantu obese kena berdiet

Tak dapat terbang. Burung hantu obese kena berdiet

Credit Foto: Shuffolksowls Nak kata sedih pun yer, kelakar pun yer bila mengenangkan nasib seekor burung hantu yang comel nie. Min ingatkan manusia jer yang perlu menjalani rutin diet apabila mencapai berat badan berlebihan atau…

Read More
Tak dapat terbang. Burung hantu obese kena berdiet

Tak dapat terbang. Burung hantu obese kena berdiet

Credit Foto: Shuffolksowls Nak kata sedih pun yer, kelakar pun yer bila mengenangkan nasib seekor burung hantu yang comel nie. Min ingatkan manusia jer yang perlu menjalani rutin diet apabila mencapai berat badan berlebihan atau…

Read More
Berbakat! Pelajar Jepun cipta pakaian daripada ‘getah tempe’

Berbakat! Pelajar Jepun cipta pakaian daripada ‘getah tempe’

Seni boleh diekspresikan dalam bentuk cara sama ada nyanyian, tarian, lukisan, ukiran arca dan juga fesyen. Pelbagai idea dapat dipersembahkan mengikut daya kreativiti seseorang mengikut kehendak mereka. Dalam berfesyen misalnya, material yang digunakan untuk menghasilkan…

Read More
Evolusi trend fesyen ikut peredaran zaman

Evolusi trend fesyen ikut peredaran zaman

Setiap zaman yang beredar pasti ada juga beberapa perkara yang akan berubah termasuk fesyen. Selalunya gaya fesyen akan berubah mengikut cita rasa selebriti yang popular pada zaman tersebut. Kat Malaysia tak terkecuali beb. Macam-macam trend…

Read More
Percutian ala mahasiswa

Percutian ala mahasiswa

Nak pergi bercuti tapi poket tak berapa nak tebal. Itu situasi biasa bagi mahasiswa yang hendak pergi bercuti, tapi bajet tak berapa nak cantik. Nak melepak dengan kengkawan pun masih nak berkira. Tapi korang tak…

Read More