5 Cara Menghilangkan Whitehead dan Blackhead Tanpa Perlu Picit

5 Cara Menghilangkan Whitehead dan Blackhead Tanpa Perlu Picit

Korang tak rasa geli ke bila dah jadi banyak macam ni ? Mesti geli kan ? Tidak dapat dinafikan masalah blackhead dan whitehead memang merimaskan dan kerap terjadi pada usia remaja . Ianya mudah terjadi…

Read More
Gelagat Rakyat Malaysia

Gelagat Rakyat Malaysia

Kalau duduk sorang lepas tu tak tahu nak buat apa, korang buka la telefon dan cari camera filter yang boleh korang guna untuk bahagiakan diri sendiri. Mana tahu kalau kelakar boleh la viral lepastu korang…

Read More
Aktiviti Dikala Waktu Lapang

Aktiviti Dikala Waktu Lapang

Siapa diantara kalian yang gemar mencari sesuatu untuk menguji tahap kreatif mahupun penggunaan otak ? Selain ujian bertulis, korang boleh juga cari video yang mungkin dapat menguji personaliti diri atau tahap pemikiran. Bukan setakat itu…

Read More
Generasi Muda Sendu menjelang 2020

Generasi Muda Sendu menjelang 2020

Korang pernah tahu yang ada sesetengah orang suka buat apa saja asalkan dorang boleh popular . Apa pendapat korang? Berikut ada video yang dikirakan orang yang mengejar populariti, mungkin video ni video lama, tapi disini…

Read More
Putus cinta!!! 5 cara nak “move on” – (Edisi Pelajar)

Putus cinta!!! 5 cara nak “move on” – (Edisi Pelajar)

Putus cinta, cinta tak kesampaian kedua-duanya amat pediah dan menyakitkan. Tamabahan pula kalau percintaan itu dipupuk ketika sedang belajar. Bak lirik lagu IAmNeeta, “Sakit yang ku rasakan…Mengaburi jiwa ini..” itu menggambarkan sedikit sebanyak perasaan orang…

Read More
Nak beli laptop second hand? Ini tips kot-kot membantu

Nak beli laptop second hand? Ini tips kot-kot membantu

Bukan semua student mampu nak beli laptop baru tambahan lagi dengan harga yang mencecah ribuan ringgit (siap install software).Jadi alternatifnya laptop second hand adalah pilihan yang ada . Meskipun itu saja alternatifnya, bagi mereka yang…

Read More
Berfesyen ikut kemampuan

Berfesyen ikut kemampuan

Setiap zaman peredaran fesyen pastinya berbeza-beza malah, setiap generasi mempunyai trend yang kuat dan melekat dengan penampilan mereka. Dalam berfesyen terutama golongan muda pastinya tidak lari daripada mengikuti apa yang “up to date” dan popular…

Read More
Tiada bajet.. Jom lepak sekitar Selangor

Tiada bajet.. Jom lepak sekitar Selangor

Dah masuk tengah bulan ni memang nak lepak kena fikir dua tiga kali, bak kira bajet kalau boleh tak usik belanja harian nak menyampai ke hujung bulan. Tapi kalau terperap kat rumah pun bosan jugak.…

Read More
Kenali personaliti dari pesanan air di warung

Kenali personaliti dari pesanan air di warung

Siapa dalam kalangan anda suka minum kat kedai? Haa tahu tak kita boleh teka personaliti seseorang berdasarkan minuman yang selalu mereka pesan kalau pergi ke warung. Jadi Hari ini min nak kongsi tafsiran personaliti ikut…

Read More
Background selfie dan sos med worthy popular

Background selfie dan sos med worthy popular

Satu perkara yang paling generasi millennial suka adalah selfie dan OOTD. Kalau selak laman sosial masing-masing comfirm mesti ada gambar selfi pelbagai angle dan pakain yang stail dan gempak atau orang kata sos med worthy.…

Read More