• November 28, 2020

Category: ConvoSudah!

    Gais, Ini 5 Kerja Yang Masih Laris Masa COVID-19

    Gais, Ini 5 Kerja Yang Masih Laris Masa COVID-19

    Walaupun wabak melanda, 5 bidang kerja ni tetap ada demand dan diperlukan.

    Read More
    Nak jadi copywriter?! Baca dulu baru decide okay

    Nak jadi copywriter?! Baca dulu baru decide okay

    Kalau nak pilih ni jadi kerjaya kenalah persiapkan diri dengan pengetahuan di luar kotak dan berani utk stand by what you write.

    Read More
    Jangan sabotaj diri sendiri! Perkara yang No-No ketika temuduga kerja

    Jangan sabotaj diri sendiri! Perkara yang No-No ketika temuduga kerja

    Jgn pandang rendah keperluan mempersiapkan diri sebelum temuduga atau korg boleh dilabel ‘malas’ dan menjengkelkan!

    Read More
    Kerjaya idaman: Imaginasi dlm kepala vs realiti!

    Kerjaya idaman: Imaginasi dlm kepala vs realiti!

    Ada sesetengah kerja yg korg diidam-idamkan tu hanya nampak hebat pada zahirnya sahaja, realitinya tidak seindah itu.

    Read More
    Soft skills? Penting ker ada dlm resume?

    Soft skills? Penting ker ada dlm resume?

    Selain pencapaian akademik, ada banyak kualiti lain yang akan dinilai oleh bakal majikan, jangan terlepas pandang yer.

    Read More
    Hai Introvert! Ini 9 kerjaya paling sesuai utk korg

    Hai Introvert! Ini 9 kerjaya paling sesuai utk korg

    Rasa malu atau tak selesa berada kelompok yg ramai bukan bermakna kita tak boleh berjaya.

    Read More
    Gila travel? Jadi waterslide designer je lah

    Gila travel? Jadi waterslide designer je lah

    Sapa kata minat dan hobi tak boleh jadi sumber pendapatan. Kenalah bijak intai peluang yer.

    Read More
    24 jam asyik IG jer? Apa kata jadi Social Media Influencer

    24 jam asyik IG jer? Apa kata jadi Social Media Influencer

    Nak jadi social media influencer ni taklah susah, cuma kena rajin dan pandai pilih content yg relevan dan boleh jual.

    Read More
    Gaji berapa weh? Ini guide untuk budak Journalism

    Gaji berapa weh? Ini guide untuk budak Journalism

    Jadi wartawan, penulis bebas atau editor? Ini antara kerjaya biasa untuk student yg pilih bidang kewartawanan. Tapi dengan teknologi yg makin advance tambah ngan sosial media lagi, pilihan yang ada makin banyak mengikut skill penulisan…

    Read More
    Jamie Oliver versi Malaysia? Why not

    Jamie Oliver versi Malaysia? Why not

    Bila dah abis belajar soalan seterusnya mestilah nak buat apa? Nak kerja apa? Paling best kerja bila ada minat. Tak lah mengeluh sepanjang masa ye dakk. Bak kata org, kena dengan jiwa haha. So, pada…

    Read More